Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-08@20:00:21 GMT

پایتخت خون‌آشام‌ها کجاست؟ + تصاویر

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۴۹۶۵۳

پایتخت خون‌آشام‌ها کجاست؟ + تصاویر

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از قلعه‌های تاریخی کشور رومانی در خارج از این کشور با نام قلعه دراکولا شناخته می شود البته به نظر می‌رسد که این قلعه ارتباطی به دراکولا ندارد، اما در میان مردم با نام پایتخت خون‌آشام‌ها شناخته می‌شود.

 ولاد سوم دراکولا که الهام‌بخش شخصیت تیتراژ برام استوکر در رمان دراکولا به حساب می‌آید، از سال ۱۴۴۸ تا ۱۴۷۶ حاکم والاشیا بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او به ارتکاب اعمال وحشیانه معروف است. او فرزند دوم ولاد دراکول بود. ولاد دراکول جوانی را در دربار سیگسموند لوکزامبورگ گذراند و به او اجازه داده شد که در نزدیکی ترانسیلوانیا مستقر شود.

قلعه‌ای که ما درباره آن می‌نویسیم هم‌اکنون موزه‌ای است که به نمایش هنر و مبلمان جمع آوری شده توسط ملکه ماری اختصاص داده شده است و گردشگران می‌توانند آن را به یک راهنما ببینند.

در اینجا بهتر است کمی بیشتر با ملکه ماری آشنا شویم. ملکه ماری که با نام ماری ادینبورگ شناخته می‌شود، آخرین ملکه رومانی به عنوان همسر پادشاه فردیناند اول بود.

شاید شما هم بخواهید مانند من بیش از پیش با تاریخچه قلعه دراکولا آشنا شوید. قلعه دیتریشتاین در سال ۱۲۱۲ در ورودی گذرگاه کوهی بنا شد. این قلعه در سال ۱۲۴۲ به دست مغولان ویران شد. اولین ذکر مستند قلعه bran دستوری است که توسط لوئیز اول مجارستان در ۱۹ نوامبر سال ۱۳۷۷ صادر شد و به ساکسون‌های کرونشتات این امتیاز را می‌دهد که قلعه سنگی را با هزینه و نیروی کار خود بسازند. شهرک بران نیز در کنار محل ساخت آن توسعه یافت.

قلعه bran در سال‌های ۱۴۳۸ تا ۱۴۴۲ به دفاع در برابر امپراتوری عثمانی کمک کرد و بعد‌ها در گذر کوه بین ترانسیلوانیا و والاچیا به یک پاسگاه گمرک تبدیل شد. اگرچه بسیاری از قلعه‌های آن زمان متعلق به اعضای نجیب است، اما مشخص شده که قلعه بران تقریبا فقط برای استحکام و حمایت از استعمارگران آلمانی در ترانسیلوانیا ساخته شده است.

قلعه بران در برخی از مقاطع متعلق به پادشاهان مجارستان بود، اما به دلیل ناموفق بودن پادشاه ولادیسلاس دوم در بازپرداخت وام، شهر براوف در سال ۱۵۳۳ دوباره مالک قلعه بران شد.


با پیمان سال ۱۹۲۰ تریانون، مجارستان ترانسیلوانیا را از دست داد و قلعه «بران» تبدیل به یک اقامتگاه سلطنتی در پادشاهی رومانی شد و با توجه به آنکه علاقه‌ای به تأمین مالی آن دیده نمی‌شد، با گذر زمان آسیب دید. سپس در مرکز توجه ملکه ماری قرار گرفت و دستور بازسازی گسترده‌اش صادر شد.

قلعه «بران» بعد‌ها یعنی در سال ۱۹۴۸ با اخراج خانواده سلطنتی توسط رژیم کمونیستی توقیف شد. در سال ۲۰۰۵ با تصویب یک قانون در دولت رومانی، مالکیت قلعه به دومینیک فون هابسبورگ، پسر و وارث شاهزاده ایلیانو (دختر ملکه ماری) داده شد.

هابسبورگ‌ها در ۱ ژوئن ۲۰۰۹ قلعه مرمت شده را به عنوان اولین موزه خصوصی در رومانی باز کردند.
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی جاذبه گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۴۹۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدتر از قتلگاه فریدون کنار کجاست؟ | امن‌ترین کشور برای پرندگان مهاجر اینجاست

همشهری آنلاین- زهرا رفیعی: اگر بخواهیم نگاهی منطقه‌ای به کشتار پرندگان مهاجری که قابلیت خورده شدن داشته باشیم، شاید کمتر منطقه‌ای به پای کشورهای حاشیه شرقی مدیترانه برسد که سالانه ۱۱ تا ۳۶ میلیون بال پرنده در آن شکار می‌شود. امروز (پنجشنبه۲۰ اردیبهشت) روز جهانی پرندگان مهاجر است. گونه‌های متنوعی از پرندگان مهاجر یا از آسمان ایران عبور می‌کنند به مناطق گرمتر می‌روند و یا زمستان را در نیمه دوم سال در تالابهای ایران می‌گذرانند. پرندگان مهاجر محدود به گونه‌های قابل شکار و خوردن نمی‌شوند. ۷۰ درصد از پرنده‌هایی که در ایران می‌بینید مهاجرند.

پرندگان مهاجر به دلایل مختلفی جانشان در خطر است. اگر وجود ۱۰۰ میلیون گربه وحشی و بدون صاحب را کنار بگذارید، گسترش سریع شهرها و تاثیر مخربی که بر محیط زیست می‌گذارند برخی از گونه‌های مهاجر را به لبه انقراض کشانده است. اما امن‌ترین کشورها برای مهاجران آن هم به طور کاملا نسبی، آنهایی هستند که به کنوانسیون‌های بین‌المللی حفاظت از پرندگان پیوسته و برنامه‌های حفاظتی اجرا می‌کنند. از میان ۹ مسیر مهاجرت، مسیر آسیای شرقی-استرالیا یکی از خطرناک ترین مسیرهای پرواز در جهان برای پرندگان مهاجر است.

به عمل رفت و برگشت پرندگان از زیستگاه بهار و تابستان‌گذرانی به زیستگاه پاییز و زمستان‌گذرانی و بالعکس که معمولاً به واسطه تغییر فصل رخ می‌دهد، کوچ گفته می‌شود. کوچ معادل کلمه Migration است که اصطلاحاً در زبان محاوره، مهاجرت گفته می‌شود. به طور کلی دو نوع مهاجرت در میان حیوانات و مخصوصاً پرندگان وجود دارد: یکی مهاجرت روزانه و دیگری مهاجرت فصلی. در مهاجرتهای فصلی که در فصول مختلف صورت می‌گیرد، پرنده در یک فصل معین زادگاه و محل تولیدمثل خود را ترک نموده و در فصل دیگر مراجعت می‌نماید.

دلایل کشتار پرندگان مهاجر در دنیا مسومیت در جنوب صحرای آفریقا (برای مراقبت از دام کرکس‌ها را مسموم می‌کنند) تیراندازی برای تفریح در اروپا و آمریکای شمالی به دام انداختن پرندگان آوازخوان در آسیا قاچاق پرندگان در آمریکای جنوبی صید برای تامین خوراک صرفا لذیذ در خاورمیانه

ناامن‌ترین کشورهای دنیا برای پرندگان مهاجری که قابلیت خورده شدن دارند

مصر، لبنان، سوریه، مراکش، الجزایر، ایران، عراق، عربستان

امن‌ترین کشورهای دنیا برای پرندگان مهاجر

کره شمالی، استرالیا، نیوزلند، کانادا، ایالات‌متحده، نروژ

چه گونه‌هایی در دنیا بیشتر شکار می‌شوند

انواع اردک

انواع غاز

انواع کبوترها

بلدرچین

فاخته

مهاجران در پنجره آمار

۱۱ هزار گونه پرنده در دنیا وجود دارد.

۱۸۰۰ گونه پرنده مهاجرت طولانی می‌کنند.

۵۰ میلیارد قطعه پرنده هر ساله در دنیا مهاجرت طولانی می‌کنند.

۷۰ درصد پرندگان ایران مهاجر هستند.

۳۴۰ گونه از پرندگان ایران مهاجرند.

۱۰۰ گونه پرنده مهاجر از ایران فقط عبور می‌کنند.

مسیرهای اصلی و طولانی مهاجرت پرندگان در دنیا: ۸ مسیر مهاجرت پرندگان ۱- آسیای شرقی – استرالیا: (خطرناکترین مسیر مهاجرت پرندگان در دنیا)

۸۵ میلیون کیلومتر مربع

۳۷ کشور

۴۹۲ گونه

۲- مسیر دریای سیاه و مدیترانه‌ای:

۴۹ میلیون کیلومتر مربع

۱۰۱ کشور

۳۰۲ گونه

۳- مسیر می‌سی‌سی‌پی- آمریکا

۳۰ کیلومتر مربع

۲۷ کشور

۳۸۲ گونه

۴- مرکز و جنوب آسیا:

۳۴ میلیون کیلومتر مربع

۲۹ کشور

۳۰۷ گونه

۵- مسیر اقیانوس اطلس شرقی -غرب آفریقا:

۴۶ میلیون کیلومتر مربع

۷۵ کشور

۲۹۷ گونه

۶- مسیر ناحیه غربی اقیانوس آرام

۲۱ میلیون کیلومتر مربع

۱۸ کشور

۳۲۳ گونه

۷- مسیر شرق آسیا- شرق افریقا

۵۷ میلیون کیلومتر مربع

۶۴ کشور

۳۳۱ گونه

۸- مسیر اقیانوس اطلس -آمریکا:

۳۴ میلیون کیلومتر مربع

۴۶ کشور

۳۹۵ گونه

کد خبر 850486 برچسب‌ها حیوانات - انقراض گونه‌ها مهاجرت حیوانات - پرندگان محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • یک پیش بینی جدید درباره‌ی قیمت بیت کوین /پیشروی تا کجاست؟
  • بدتر از قتلگاه فریدون کنار کجاست؟ | امن‌ترین کشور برای پرندگان مهاجر اینجاست
  • تمسخر ملكه اليزابت و آداب سلطنتی توسط مگان مارکل
  • رفح کجاست و اسرائیل در آن جا چه کار می کند؟ | نگاهی به آخرین وضعیت غزه
  • (تصاویر) قلعه‌ای در ایران قدیمی‌ترین بانک جهان است
  • منطقه امن کجاست؟+ فیلم
  • شیوه جدید وقت تلف کردن دروازه‌بان در فوتبال رومانی / فیلم
  • شهر بدون چراغ قرمز در ایران کجاست؟
  • آبشار کیگا کجاست ؟ چگونه به آنجا برویم ؟
  • ملکه اردن آمریکا را محکوم کرد/ زندگی ما بی‌ارزش است/ غزه نمونه‌ای از فروپاشی استانداردهای جهانی است